fastHur har utvecklingen på bostadsmarknaden sett ut de senaste fem åren? Fastighetsbyrån har tagit fram siffror som visar att priserna på bostadsrätter har gått upp med 48 procent och priserna på villor med 19 procent. Boende i Norrbottens län är de största vinnarna. Sämst utveckling ser man på villor på Gotland som sjunkit med 3 procent.

För att få en bild av hur prisökningen på bostäder sett ut de senaste fem åren i olika regioner har Fastighetsbyrån bett Mäklarstatistik jämföra kvadratmeterpriser på villor och bostadsrätter januari till juli 2010 jämfört med samma period 2015.

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.