kooI mjölkkrisens spår finns möjligheter att hitta nya svenska gårdar. Bara i Kalmar län är minst två stora gårdar aktuella för försäljning just nu.

När mjölkgårdar säljs kan utländska bönder kliva in. Holländska bönder är intresserade, berättar mäklaren Mikael Sjöberg på Skånegårdar AB, som säljer gårdar i Småland och på Öland.

– Holländarna migrerar i relativt stor utsträckning, eftersom det även i Holland är en kamp om åkermark. Städerna växer och det finns också en strukturomvandling, där gårdarna blir större, säger han till P4 Kalmar.

Personen (och korna) på bilden har inte med den aktuella händelsen att göra.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.