Skärmavbild 2015-09-01 kl. 23.03.11SEB höjer räntan för 3-månaderslån, med cirka 0,15 procentenheter. Detta trots att den referensräntan Stibor har sjunkit för 3-månaderslån under den senaste perioden, under augusti med 0,09 procentenheter. Orsaken till höjningen är att SEB vill ta höjd för ökade kostnader.

Handelsbanken gör tvärtom. Nyligen sänkte man sin listränta för 3-månaderslån. Swedbank och Nordea har sänkt sina långa lån och lämnat den ”rörliga” räntan oförändrad.

Stibor är en förkortning för Stockholm Interbank Offered Rate.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.