Foto: Erik Olsson fastighetsförmedling
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

En trea i Malmö på 80 kvadrat har sålts för över 52 000 kronor per kvadratmeter. Det är en ny rekordnotering för i år.

Lägenheten såldes för 4,2 miljoner kronor. Det ger ett kvadratmeterpris som är nästan dubbelt så mycket som snittpriset för borätter i samma område, Malmö city väster, där snittpriset är 28 000 kronor per kvadratmeter, rapporterar Sydsvenskan.

– Bostadsmarknaden har inte varit så här het i Malmöområdet sedan 2007, säger Anna Danielsson, mäklare hos Erik Olsson Fastighetsförmedling och den som förmedlat lägenhetsförsäljningen.

Priset för lägenheten, som ligger på Gamla Väster i Malmö, blev mer än dubbelt så högt som snittpriset för borätter i centrala Malmö där snittpriset ligger på 24 000 kronor kvadraten.

Var det kanske Zlatan Ibrahimovic som köpte den nu när han ska spela Champions League i Malmö, frågar tidningen Anna Danielsson?

–Nej, det var inte han som köpte den.

Häromdagen sålde Mäklarhuset en sjurummare på Södra Promenaden i Malmö för 12 miljoner kronor. Det gav ett kvadratmeterpris på drygt 44 000 kronor.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.