londonLyxbostadsmarknaden i London saktar. Enligt nyhetsbyrån Bloomberg har oron i den kinesiska ekonomin samt höjda fastighetsskatter lett till de lägsta prisökningarna på fem år.

En rapport från den fastighetsmäklaren Knight Frank visar att värdet på fastigheter i Londons lyxiga, centrala distrikt har stigit 1,7 procent under de senaste 12 månaderna. Det innebär att det är den lägsta ökningen på fem år. Förra årets höjning av den brittiska fastighetsskatten, vilket fått bostadsförsäljningarna att sjunka med 30 procent mellan maj och juli i år ligger till stor del bakom detta. Men även oron i den kinesiska ekonomin har haft effekt. Välbärgade kineser som tidigare investerat friskt i Londons glödheta marknad för lyxbostäder avvaktar nu med affärerna.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.