booooDet är inte svårt bara för säljare och köpare att veta vad en bostad är värd. Även mäklare har svårt med det. För att lösa det problemet har Booli.se gjort sin största uppdatering någonsin och visar nu värderingar för alla bostäder, även de som inte är till salu.

I ett pressmeddelande säger Kalle Nilvér, vd på Booli.se att det ska vara lätt för alla som äger en bostad att veta vad den är värd och det ska också vara lätt för alla som letar ny bostad att förstå värdet av de bostäder de är intresserad av. Tidigare kunde man se bostäder till salu och slutpriser, nu kan man även se bostäder som inte är till salu i kartan. Dessutom har Booli.se statistiskt värderat bostäderna.

Lockpriser på bostäder har ökat stort under året. Som man kunde läsa om i media i veckan så ökade skillnaden mellan utropspris och slutpris i Stockholms innerstad från tio procent i augusti fjol till 17 procent i år. Genom att Booli.se visar objektiva värderingar på alla bostäder får köpare en bättre uppfattning om det verkliga läget på bostadsmarknaden och slipper luras av eventuella lockpriser. Och som sagt, det blir enklare för mäklare att veta vad en bostad är värd.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.