lars– Nu har marknaden kommit igång igen efter sommarvilan, även om den var något mer trögstartad jämfört med förra året. Och antal försäljningar ligger nu på en mer normal nivå jämfört med innan sommaren då det såldes rekordmycket bostäder. Att det kommer ut färre bostäder på marknaden nu är en av orsakerna till att priserna fortsätter att stiga.

Det säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån, när han kommentar senaste statistik från Mäklarstatistik.

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.