ussaGårdagens räntebesked från USA:s centralbank innebär att styrräntan blir oförändrad. Federal Reserves (Fed) skriver i sitt beslut att centralbanken vill ”fortsätta stödja utvecklingen mot full sysselsättning och prisstabilitet”, varför den nuvarande räntan ligger kvar på rekordlåga 0—0,25 procent, där den har legat sedan december 2008.

Beskedet gavs efter Federal Reserves penningpolitiska möte på torsdagskvällen.

Enligt Nordeas chefsekonom Annika Winsth var beslutet väntat. Samtidigt noterar hon att Fed var oenigt och att det också fanns en vilja att höja.

– Det finns ju en tendens nu att man är väldigt nära att höja. Man håller det öppet men låter det vara oförändrat på grund av osäkerheterna som finns i omvärlden, säger Winsth till TT.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.