spanKvartalsrapporten från Instituto Nacional de Estadísticas släpptes 8 september och visar att de spanska bostadspriserna i genomsnitt steg med 4,2 procent under Q2 2015. Störst prisökning har Mallorca med + 7,3 procent.

– Som väntat stiger priserna under Q2. Och som väntat är det exklusiva Mallorca samt storstadsmarknaderna som drar, säger Daniel Nilsson, vd för Fastighetsbyrån Utland. Vid sidan av att den inhemska efterfrågan ökar har dessa marknader ett stort inflöde av utländska investeringar. På Mallorca handlar det främst om nordeuropéer medan vi i Madrid och Barcelona även ser stark efterfrågan från USA och Kina.

Läs mer!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.