spanienSkandiaMäklarna öppnade i slutet av juni sitt åttonde kontor i Spanien, denna gång i Altea som ligger cirka en timme norr om Alicante.

Sedan 1980-talet har SkandiaMäklarna funnits i Spanien på Costa Blanca kusten. Nu har expansionen i landet tagit fart, och bara det senaste året har man öppnat sju kontor på Costa del Sol och på Costa Blanca

– Med Altea kan vi erbjuda det svenskarna vill ha. Altea erbjuder det genuina spanska med en fin gammal stad, en underbar hamn och vikar med kristallklart vatten. Fina stränder finns också i området, säger Fredrik Kullman som är utvecklingschef på SkandiaMäklarna.

– Utbudet av bostäder i Altea är mycket varierande. Det finns allt från lyxiga villor till enklare lägenheter. Priserna ligger i det lägre spannet. Det är billigare i Altea än i Nerja men något dyrare än i Torrevieja, säger Fredrik Kullman.

Intresset för att köpa bostad i Spanien har ökat den senaste tiden och det finns tydliga tecken att denna trend fortsätter. Inte minst då flygbolagen öppnar nya direktlinjer till Spanien.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.