räntStatliga SBAB sänker listräntan för bolån med fem till tio års bindningstid med 0,05 till 0,10 procentenheter. Listräntan för övriga bindningstider lämnas oförändrade. Ändringen gäller från och med den 4 augusti 2015.

SBAB har som målsättning att visa följsamhet mot ränteutvecklingen. Denna sänkning är en följd av att marknadsräntorna för längre löptider har sjunkit.

– Med en 3-månaders bolåneränta på 1,59 procent och en inlåningsränta på mellan 0,75-0,90 procent, så har vi marknadens minsta räntespread och därmed marknadens totalt sett bästa ränteerbjudande till privatpersoner, säger Klas Danielsson, vd på SBAB.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.