0015312pDen största delen av de nya 8,5 miljarder kronor som regeringen vill satsa nästa år handlar om ett bostadspaket som kostar 5,7 miljarder kronor. Det presenterades i stort redan i våras.

I paketet ingår ett investeringsstöd till små hyreslägenheter, en bonus för kommuner som ser till att det byggs mycket bostäder, pengar till upprustning av miljonprogrammets bostäder och ett tillfälligt stöd till fler studentbostäder.

I går presenterade regeringen sin kommande budget vid en presskonferens. De flesta av satsningarna har aviserats tidigare, men regeringen gick nu närmare in på vad olika delar kostar under de kommande åren.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.