students group raise hands up in classroom

Intresset för att bli fastighetsmäklare är stort och många vill bli antagna på utbildningarna i landet. Enligt universitets- och högskolerådets antagningsstatistik vill 2 000 personer läsa till fastighetsmäklare på Högskolan i Gävle vilket gör att det finns tio sökanden till varje plats. Statistiken visar också att det går 24 sökanden till varje plats på utbildningen i Luleå.

Fastighetsmäklarförbundet, FMF, skriver på sin hemsida att i snitt krävs det 1.0 på Högskoleprovet och 18.0 i betyg från gymnasiet för att komma in på utbildningen.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.