skylt
Foto: Per Boström.

I Örebro har en man reagerar på mäklarfirmornas skyltar som kan stå kvar i månader, kanske upp till ett halvår. Han säger till P4 Örebro att skyltarna förfular den offentliga miljön och att de kan vara en trafikfara om bilisterna läser dessa i stället för att titta på trafiken.

 Johan Karlsson på Mäklarhuset ger örebroaren rätt i kritiken och säger till P4 Örebro att han själv kan irritera sig på skyltar som sitter kvar långt efter att objekten är sålda.

– Det är en fråga för hela mäklarkåren, här måste man ändra sina rutiner tycker jag, säger Johan Karlsson.

Kommunalrådet Lennart Bondesson (KD) i Örebro hoppas på ett uppvaknande från mäklarnas sida.

– I det här fallet är det ganska tydligt att det är ett ansvar för mäklarna, de måste följa det regelverk som finns, säger Lennart Bondesson.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.