Skärmavbild 2015-08-11 kl. 00.41.25SEB:s Boprisindikator för augusti månad visar att hushållens förväntningar på bostadspriserna ligger kvar på samma höga nivå som förra månaden.

SEB:s privatekonom Jens Magnusson, säger att hittills har hushållen fått rätt och bopriserna fortsätter uppåt.

– Det förklaras delvis av fortsatt sjunkande räntor men också av att förväntningarna till viss del är självuppfyllande, säger han.

Hushållens förväntningar på bostadspriserna ligger kvar på samma höga nivå som förra månaden, 67. Hushållen tror att reporäntan kommer att ligga på 0,13 procent om ett år och andelen som planerar att binda sina räntor sjunker med 2 enheter från förra månaden, nu nere på 3 procent.

Läs mer!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.