fördel– Den starka efterfrågan som vi haft hela året består, mycket på grund av fortsatt bostadsbrist och låga räntor. I våras kom det ut rekordmycket bostäder på marknaden och försäljningarna gick mycket snabbt. Hittills i augusti har det kommit ut färre bostäder än normalt på marknaden. Det ökar naturligtvis fördelen ytterligare för säljarna. Nu får vi följa hur utbudet utvecklas, det är fortfarande tidigt på säsongen, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

I senaste Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån, har 428 av företagets mäklare runt om i landet svarat på frågor om läget på bostadsmarknaden. Bland annat ställdes frågan ”Hur stor andel av de bostäder du förmedlar säljs innan visning just nu?”. I riket blev snittet cirka 16 procent. I Stor-Stockholm och Stor-Göteborg blev snittet cirka 23 procent. Resultaten visar även att cirka 13 procent säljs direkt till personer i mäklarens spekulantregister. I Stor-Stockholm säljs i snitt ca 17 procent till någon i spekulantregistret.

Läs mer!

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.