larsEfter en lugnare period kommer nu bostadsmarknaden igång igen. Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån, kommenterar siffrorna från Mäklarstatistik och förklarar att utbudet är rekordlågt för årstiden samtidigt som efterfrågan består.

 – Nu drar marknaden igång igen. Dock är utbudet rekordlågt och tillströmningen av nya bostäder till salu är lägre än normalt. Samtidigt leder bostadsbrist och låga räntor till en fortsatt stark efterfrågan. Mycket av det som kommer ut på marknaden säljs snabbt, ibland redan innan visning. Just nu finns det inget som tyder på att högtrycket kommer att svalna, säger Lars-Erik Nykvist.

Läs mer!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.