ErikOlsson_MG_9502-2-copy-760x450Nu är det dags för årets största visningshelger. Ett rekordlågt utbud och nedtryckta boräntor eldar på priserna. Erik Olsson, vd på Erik Olsson Fastighetsförmedling, varnar för att oroade politiker kan spräcka en bubbla om de bromsar för hårt och säger till SvD att de kraftiga prisökningarna på bostadsmarknaden inte kan fortsätta länge till.

– Jag tror det planar ut, absolut. Allt annat vore jättekonstigt.

Han varnar också för priskorrigeringar nedåt kan komma.

– Tittar man framåt är det väldigt mörka moln på himlen. Och det har mycket med politik att göra.

Erik Olsson pekar på amorteringskraven, som väntas bli införda inom ett år. Därtill kommer den fortsatta debatten om minskade ränteavdrag och de skattehöjningar som den rödgröna regeringen kan tänkas göra.

– Går politikerna in och gör för kraftfulla åtgärder kan vi få en bubbla som spricker, säger han till tidningen.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.