visningSlutet på semesterperioden brukar infalla den här veckan och innebära startskottet för bostadsmarknaden efter sommarens stiltje. I takt med att semesterfirarna kommer tillbaka till vardagen börjar allt fler lediga objekt att läggas ut till försäljning, framför allt i storstadsregionerna.

Hemnet har fört statistik över hur intresset för att köpa och sälja bostäder har sett ut på bostadssajten sedan 2008, rapporterar svd.se. Historiskt har vecka 33 varit den vecka då flest gett sig ut för att leta efter en ny bostad. I år har företaget förutspått måndagens datum som den hetaste dagen bland köpare på bostadsmarknaden.

Även på säljsidan brukar intresset kicka igång i dagarna. Förra året var vecka 36 den vecka då flest nya objekt lades ut jämfört med bottennoteringen på 800 objekt under vecka 28.

– Det är rätt vanligt att det skiljer 100–200 procent mellan den lägsta och den högsta perioden, säger Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet till svd.se.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.