Arrow made of dollars isolated on white

Enligt mäklaren Wiveca Klar i Karlskrona har priserna på bara ett halvår på bostadsrätterna nära Blekinge tekniska högskola i Karlskrona fördubblats och det är i princip bara studenter som köper.

 – Det har aldrig ökat så mycket som i år. Det finns inga bostäder till studenterna så de köper innan de har sett lägenheten. Det har vissa gjort innan också men inte i sådan utsträckning som i år, säger hon till P4 Blekinge.

För ett halvår sedan låg en bostadsrätt i Karlskrona, nära högskolan, på 250 000 kronor. Nu ligger de på det dubbla, runt 500 000 kronor.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.