ö
Foto: Johan Andersson.

Sveriges dyraste fritidshus på en egen ö strax utanför Stockholm har fått ny ägare, skriver aftonbladet.se. Affären gick på 47 miljoner kronor och mäklaren Peter Eriksén säger till tidningen att vad han vet så är det Sveriges dyraste fritidshus

 – Det är absolut det dyraste jag sålt. Vad jag vet är det Sveriges dyraste fritidshus i år. Jag känner inte till många mäklare som sålt någonting för 47 miljoner.

Huset ligger på Strömsö utanför Lidingö och har 10 rum. Dessutom finns en vinkällare, eget bibliotek, flera terasser, ett utekök och en egen båtplats. Men köparen behöver inte ha båt för att ta sig ut till ön. Fastigheten har en elektrisk gångbro ut till ön med tillhörande fjärrkontroll.

Inför försäljningen fanns fler intressenter. Men någon budgivning blev det inte och Peter Eriksén tänker inte avslöja vem det är som köpt lyxön, utan säger till aftonbladet.se att köparen är känd inom finans och marknad och att affären kändes bra för båda parterna.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.