HemnetVid en undersökning av Hemnets kunder visade det sig att många använder sig av olika kart- och restidstjänster parallellt med bostadsletandet. Att få tiden att räcka till en utmaning i vardagen, och det har Hemnet tagit fasta på i sin nya tjänst, där man kan se hur lång resväg man får olika objekt till exempelvis sitt arbete.

– Det har blivit allt viktigare att få reda på restiden och antal byten snarare än det geografiska avståndet i kilometer och därför har vi nu byggt in restider i bostadsannonserna säger Magnus Burell, designer på Hemnet, till FMFs nyhetssida.

Den nya funktionen låter användaren välja färdvägar för kommunala färdmedel, bil, cykel eller till fots och sparar dessutom de tre senaste sökningarna så att adressen inte behöver skrivas in på nytt vid varje enskild sökning.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.