HusetGöteborgs första skyskrapa och nordens högsta hus ska heta Karlatornet. Namnet relaterar till området, Karlavagnsplatsen och den nya stadsdelen där tornet kommer att bli det stora landmärket. Två mäklare har anlitats för att nu börja sälja de cirka 500 lägenheterna.

– Det är ett oerhört stort intresse och det är fritt fram att anmäla sig redan nu, säger Kristina Börjesson projektutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Karlatornet kommer att rymma över 500 lägenheter i varierande storlekar, fördelade på över 70 våningar. I tornets podiumbyggnad ryms ett hotell med restaurang och det skapas en gemensam entré och lobby för de boende och hotellgästerna. Vidare kommer det även finnas SPA, gym, pool mm i de nedersta våningarna.

– Bostäderna börjar först på våning tolv och även de lägenheter som är placerade här kommer att få en fantastisk utsikt, säger Kristina Börjesson.

Stort intresse

Flera hundra namn finns redan på intresselistan innan man ens aktivt börjat ta in intresseanmälningar. De mäklare som anlitats för att nu börja sälja lägenheterna är ESNY, Eklund Stockholm New York och Nytt Hem. De två mäklarna valdes, förutom för sin expertis, för det stora engagemang och den entusiasm de visar för projektet.

– Vi har fört diskussioner med en rad mäklare men valt ut dessa två för deras stora erfarenhet av att sälja de typer av objekt vi har här. Det är en stor bredd av lägenheter som ska säljas. ESNY är experter på exklusiva bostäder och Nytt Hem är experter på nyproduktion, berättar Kristina Börjesson. Båda säljer mycket nyproduktion och kompletterar varandra med erfarenhet från liknande projekt i både New York och Sverige.

Hela området, Karlavagnsplatsen, blir en blandstad på hela 10 kvarter och totalt kommer cirka 2000 bostäder att produceras.

– Vi passerar konstant milstolpar i detta unika projekt och samtliga ligger i fas med tidplanen vilket är tillfredställande. En sådan är att välja mäklare, vilket känns som en central och viktig fråga för projektet. Vi ser fram emot att föra projektet vidare tillsammans med de båda mäklarna, säger Ola Serneke, VD och grundare till Serneke Group, och initiativtagare till projektet.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.