räntorFrån och med idag tvingas alla banker att redovisa sina faktiska snitträntor på bolån. Och prisskillnaderna på bolån är stora. Den dyraste banken tar över 30 procent mer än den billigaste för ett tremånaderslån.

När nu samtliga banker fått fram sina majsiffror visar det sig att prisskillnaderna var stora, enligt TT. Billigast var SEB med i snitt 1,33 procent i ränta för ett lån med tre månaders bindningstid, det som räknas som rörligt. Hos Ikano bank, som var dyrast, kostade motsvarande lån 1,77 procent.

Jämfört med de så kallade listräntorna, som gällt tidigare, ligger snitträntorna mellan 0,2 och 0,4 procentenheter lägre. Enligt Avanza Banks sparekonom Claes Hemberg har svenskarna i snitt prutat 0,24 procentenheter på sina tremånaderslån.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.