bästDet svensk-nederländska företaget AkzoNobel i samarbete med magasinet Monocle presenterar rankingen av världens bästa städer att bo i. Stockholm hamnar på sjätte plats i undersökningen och för första gången är Sveriges huvudstad rankad högst i Norden. Undersökningen av livskvaliteten i olika städer i världen görs årligen. Tokyo toppar årets lista.

Monocle har sedan 2007 presenterat en lista och i års gör den tillsammans med AkzoNobel. Stockholm tappar två placeringar från förra året, men rankas nu högst i Norden. Köpenhamn har de senast två åren toppat listan, men hamnar i år på plats 10. Helsingfors tappar även i år placeringar och är nu nummer 8, medan Oslo klättrar en på plats till nummer 23.

Läs mer!

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.