spanienKvartalsrapporten från Instituto Nacional de Estadísticas (INE) släpptes igår och visar att de spanska bostadspriserna i genomsnitt steg med 1,5 procent mellan Q1 2014 och Q1 2015. På samtliga kustmarknader fortsätter priserna att stiga på 12 månader, även om de sjunker något i kvartalet.

– Under årets första kvartal är den utländska efterfrågan normalt sett mindre i förhållande till den inhemska och därmed sjunker priserna något på de marknader där utländska köp utgör en betydande del av totalen. Detta är helt i linje med tidigare år. Men på 12 månader stiger priserna på alla kustmarknader och när den utländska efterfrågan ökar igen från och med Q2 förväntar vi oss fortsatt stigande priser, säger Daniel Nilsson, Regionchef Utland för Fastighetsbyrån.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.