så1 000 personer har sagt sitt. Svensk Nyproduktion har sammanställt svaren från drygt 1 000 personer som varit på visning, köpt eller på annat sätt visat intresse för nyproducerade bostäder. Bland annat har de fått svara på frågor om betalningsvilja, gemensamhetsutrymmen och interiör. 69 procent vill betala extra för en stor balkong eller stor uteplats.

claud– Det är inte så förvånande att betalningsvilja är så hög för en stor uteplats eller balkong. För många är uteplatsen och balkongen jätteviktig, en del ser den som ett extra rum och för många blir det en viktig ventil. Pinnsoffan har ersatts av loungeliknande möbler, och det kräver plats. Och det verkar vi vara villiga att betala extra för, säger Claudia Wörmann, analyschef Svensk Nyproduktion.

Svensk Nyproduktion är en del av Svenska Mäklarhuset, som samarbetar med flera av Sveriges största byggföretag.

Klicka här för att läsa mer!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.