press_150618_1Enligt SBAB:s Mäklarbarometer ligger mäklarnas långsiktiga prisförväntningar i överkant av vad som är rimligt. Det indikerar att riskerna har ökat. Uppdrivna förväntningar på framtida prisökningar kan vara ett tecken på en överhettad bostadsmarknad.

– Förväntningarna kanske kan tyckas vara blygsamma, givet de senaste årens våldsamma prisuppgångar. Men de ligger de definitivt i överkant av vad som får bedömas som rimligt. Varningsljuset blinkar kanske inte rött ännu men det är absolut inte grönt heller, säger Tor Borg, chefsekonom SBAB.

Läs mer!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.