mats
Mats Eklund, Mäklarhuset.

Utanför Mäklarhuset i Sundsvall satt tiggaren Ramona Simion och bad om pengar i maj. Men mäklarna ville göra mer än att bara ge några kronor. De gav henne ett jobb. Ett flertal medier uppmärksammade detta och Mats Eklund på Mäklarhuset säger till Sundsvalls tidning att det ger en värdighet både för henne och för oss.

Nu utför Ramona Simion en del kontorsarbete och städning tre dagar i veckan. Hon kan lite engelska och kommunicerar med bland andra Mats Eklund på mäklarföretaget genom översättningsprogram i dator och mobil.

De flesta reaktionerna på anställningen har varit positiva, men från ett fåtal har mäklarfirman också mottagit hot. En person hörde av sig och hotade med att skicka bajs till företaget.

– En del har undrat hur fan vi kan ställa upp på det här? Men då jag frågat tillbaka, vad de själva gjort för tiggarna, så är det ingen som haft något svar, säger Mats Eklund till Sundsvalls tidning.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.