lockprisLockpriserna på bostadsmarknaden har ökat i flera delar av Sverige. Svensk Mäklarstatistik har på uppdrag av Mäklarsamfundet tagit fram siffror som bland annat visar att i Stockholm hamnar slutpriserna i genomsnitt på 13–14 procent över utgångspriset. Det är en förändring med cirka 2–3 procentenheter sedan i januari. På flera håll i landet landar slutpriset i snitt nästan 20 procent högre än utgångspriset, bland annat i Linköping och Luleå.

– Det är inte rimliga siffror, det är ett elände som undergräver vår egen trovärdighet, säger Peter Yllmark, vd för mäklarföretaget Era, till DI.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.