saboHur många bostäder vill du bygga i din kommun? Den frågan ställer bransch- och intresseorganisationen SABO till deltagarna på Miljöpartiets kongress i helgen. Följ arbetet på Instagram #jagvillbygga.

På Socialdemokraternas kongress i slutet av maj berättade 84 personer från Luleå i norr till Trelleborg i söder hur mycket de vill bygga. Hur många står upp för #jagvillbygga på Miljöpartiets kongress 12-14 juni? Följ saboskombohus på Instagram.

Bostadsbristen är en av 2015 års hetaste frågor. SABO vill därför under året bringa klarhet i vad landets politiker ska göra för att fler bostäder ska byggas i deras kommuner. Samtidigt vill vi berätta om allmännyttans arbete för att öka nyproduktionen av hyresrätter som fler har råd att efterfråga.

Därför besöker SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, i år samtliga riksdagspartiers kongresser, stämmor eller motsvarande och ställer där frågan: ”Hur många bostäder vill du bygga i din kommun?” Vi inbjuder även till samtal om SABO:s prispressade Kombohus Bas, Plus och Mini som minskar kostnaderna med 25 procent.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.