mäklarpanelBåde utbud och efterfrågan sjunker på bostadsmarknaden under sommaren. Men ett totalt stillastående är det inte. Det är fortfarande fördel för säljarna och mäklarna tror på stillastående eller något stigande priser under semesterperioden.

I Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån har 433 av företagets mäklare runt om i landet svarat på frågor om läget på bostadsmarknaden. På frågan ”För vilka är bostadsmarknaden mest fördelaktig just nu” blev snittet 6,8 på en skala mellan 0 (köparna) och 10 (säljarna). Det är alltså en fortsatt tydlig fördel för säljarna på marknaden även om snittet sjunkit sedan den senaste mätningen i april (7,89). Framförallt kan man se att efterfrågan sjunkit i Stockholm och Göteborg.

Läs mer om den något svalare bostadsmarknaden i sommar – men med fortsatt högtryck!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.