prognosTemperaturen på bostadsmarknaderna i Stockholm, Göteborg och Malmö steg till rekordnivåer i början av 2015. Under våren har det dock skett en avkylning. Det visar SBAB:s Mäklarbarometer.

Bopriserna når visserligen nya höjder men storstadsregionernas bostadsmarknader har nu börjat svalna. Jämfört med den rekordheta inledningen på året så har trycket på efterfrågan, budgivning och priser minskat en del under de senaste månaderna. Försäljningstiderna faller inte heller lika snabbt som tidigare. Trenden mot svalare marknader väntas hålla i sig även under årets tredje kvartal.

 Läs mer!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.