booliI en jämförelse gjord den 24 maj mellan bostadssajterna Booli.se, Hemnet och Blocket Bostad har Booli.se över 20 procent fler bostäder sökbara än mäklarägda Hemnet och 121 procent fler än Blocket Bostad.

Det är framförallt nyproducerade bostäder som är till salu som man inte kan hitta i sökresultaten hos Hemnet men som finns hos Booli.se. 18 procent av det totala antalet bostäder till salu i Sverige just nu är nyproduktion. Förutom viss nyproduktion som saknas så syns inte heller privatsålda bostäder – alltså bostäder som säljs utan mäklare av ägaren själv – alls på mäklarägda Hemnet. Privatsålda bostäder syns däremot på både Blocket Bostad och Booli.se.

– Att så stor andel av det totala utbudet inte är sökbart hos stora aktörer på marknaden innebär att vanliga bostadsköpare kan missa en stor del av marknaden. I tider när det byggs mycket bostäder och säljare även testar att sälja utan mäklare riskerar bostadsspekulanter att missa många intressanta objekt, säger Josephine Linghammar på Booli.se

Jämförelsen är gjord den 24 maj 2015 och baseras på det antal bostäder som respektive bostadssajt skriver ut att de har i sökresultaten på sina egna sajter.

Nyproduktionsprojekt finns till viss del representerade på Hemnet i ett annonsformat under vissa sökresultat, själva bostäderna till motsvarande projekt finns dock oftast inte med i sökresultaten.

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.