Kolkajen_Ropsten_3_
Illustration: Adept & Mandaworks.

2 000 nya bostäder och 70 000 kvadratmeter kommersiella ytor ska byggas i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. En ö byggs ut i vattnet som möjliggör att fler lägenheter får ett vattennära läge. Till hösten håller Stockholms stad en dialog för att få in idéer och förslag på innehåll till de allmänna platser som skapas i området.

I området planerar staden för utomhusbad, båthamnar, parkområden, restauranger och caféer. Det kommer göra området till en spännande och vacker plats för alla stockholmare att umgås och vistas på. Utbyggnaden i vattnet skapar också kanaler och en inre vattenbassäng som lämpar sig för olika aktiviteter.

– Norra Djurgårdsstaden ska vara en öppen och välkomnande stadsdel för alla stockholmare. Området vid vattnet och omvandlingen av Gasverket visar tydligt att vi har den ambitionen, säger Roger Mogert (S) stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholm.

Byggnationerna påbörjas 2018 och inflyttning i området sker mellan 2019 och 2025.

Läs mer!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.