Foto: Dave Minogue
Foto: Dave Minogue

Enligt Christies tio-i-topp-lista över de mest populära städerna för lyxbostäder i världen är det endast i Toronto som försäljningen ökade under förra året, skriver Affärsvälden.

Toronto är hetaste bland 80 av världens storstäder, och det är när det kommer till lyxbostäder som staden toppar listan. Försäljningen av lyxbostäder, objekt som kostar en miljon dollar eller mer, ökade med 37 procent i Toronto under 2014, det visar Christies årliga undersökning.

Bland tio-i-topp-städerna var det bara i Toronto som försäljningen ökade under fjolåret. I de övriga städerna, Dubai, Hongkong, London, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco och Sydney, sjönk försäljningen under 2014.

Christies International Real Estates vd, Dan Conn, förklarar för Bloomberg att det vi ser nu är ett universum med över 1 800 dollarmiljardärer som knackar på dörren till den här klubben som samlar de mest unika och fascinerande bostäderna i världen.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.