dyrtDe kraftigt stigande bostadspriserna reser allt högre murar för unga som vill skaffa sig sin första bostad. När priserna stiger följer kontantinsatserna med, vilket gör det i princip omöjligt att spara ihop till sin första insats. Sveriges bostadsmarknad är glödhet och priserna skjuter i höjden. I Stockholm har priset på en bostadsrätt rusat med 19,4 procent på tolv månader enligt statistik från Valueguard.

Jens_Magnusson1_2010
Jens Magnusson.

– Det är ett bekymmer. Bolånetaket gör nytta men det har också nackdelar och det här är definitivt ett av dem. När priserna har skjutit iväg så är det problematiskt för dem som ska in och köpa sin första bostad och behöver få ihop en kontantinsats, säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB till DI.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.