Pasha_Sabouri
FMF:s ordförande Pasha Sabouri.

FMF:s ordförande Pasha Sabouri bekräftar att även de mottagit mediajätten Schibsteds bud på Hemnet.

– FMF får nu överväga vad som är bästa för Fastighetsmäklarförbundet och dess medlemmar, säger Pasha Sabouri till FMFs nyhetssida.

Budet som lämnats har värderar Hemnet till 1,5 miljarder kronor i skuldfritt värde, och Schibsted finansierar budet med existerande lånefaciliteter, skriver koncernen i ett pressmeddelande. Affären måste först godkännas av Konkurrensverket innan den går igenom, eftersom Schibsted redan äger annonssajten Blocket. Blocket lanserade 2011 sin egen bostadssajt Blocket Bostad.

– Blocket Bostad har varit strategiskt viktig för oss. Vi har lärt känna mäklarbranschen, byggt viktiga relationer till mäklare och utvecklat en mycket bra bostadsvertikal, säger Rolv Erik Ryssdal, Schibsteds vd.

”Hemnet är ett välskött företag med en mycket stark marknadsställning med nära 100 procent av alla bostäder till försäljning i Sverige, vilket stärker och kompletterar Schibsteds nätannonstillgångar i landet”, skriver Schibsted i ett pressmeddelande.

– Samtidigt medger vi att Hemnet har en särskilt stark position på den svenska marknaden, säger Ryssdal.

Hemnet ägs i dag av Fastighetsbyrån, Mäklarsamfundet, Fastighetsmäklarförbundet och Svensk Fastighetsförmedling.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.