piaAdvokat Pia Grönquist börjar som chefsjurist på Fastighetsägarna GFR i augusti. Därmed får hon det övergripande ansvaret för branschorganisationens juridiska tjänster och de tiotal jurister som dagligen arbetar med rådgivning, utbildning och som ombud för medlemmar i domstol.

Pia Grönquist kommer närmast från advokatbyrån Mannerheimer Swartling där hon arbetat i nio år. Hon är specialiserad på entreprenadrätt och fastighetsrätt.

-Pia är en erfaren jurist med djupa kunskaper inom sina specialistområden. Både entreprenadrätt och fastighetsrätt är något våra medlemmar kommer att ha god nytta av i alla de ombyggnads- och nybyggnadsprojekt som nu genomsyrar hela den svenska fastighetsmarknaden, säger Lars Stjernfelt, affärschef på Fastighetsägarna GFR i ett pressmeddelande.

Pia Grönquist är 37 år och kommer att ha sitt kontor i Göteborg.

-Det är ett fantastiskt roligt uppdrag. En fråga som jag tycker är viktig är att vi kan ge fastighetsägare ett bra juridiskt stöd i nybyggnation och ombyggnation. Jag kommer att satsa på att utveckla de juridiska tjänsterna på våra nio lokalkontor, säger hon.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.