Bostadsområdet The Heights är ett av Houstons populärare. Villorna där kostar motsvarande flera miljoner kronor. Men mäklaren Michael Wachs bjuder ut sitt hus för 150 dollar. Och en essä.

Han berättar för Houston Business Journal att han fick den udda idén från en kvinna som sålde sitt vandrarhem i USA med vinst trots att hon bara fick småpengar av varje spekulant.

Konceptet är att alla intresserade betalar en anmälningsavgift för att skriva en essä. Den som skriver bästa essän får huset. Och hittills verkar Wachs formel fungera – försäljningssajten 150house.com har tidvis kraschat på grund av det stora intresset.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.