Portrait of a business man holding and catch falling money bills, isolated on white background in studio

Boverket delar ut 23, 4 miljoner kronor i investeringsbidrag till föreningsdrivna samlingslokaler i landet. Investeringsbidragen går i år till energibesparande åtgärder, tillgänglighetsanpassningar och upprustningar för att höja lokalernas standard, främst i tätbebyggda områden. De föreningar som får bidrag i år finns från Arjeplog i norr till Malmö i söder och de enskilda bidragen varierar från 7 000 kronor till 2 600 000 kronor.

Intresset för bidraget är fortsatt stort och inför 2015 års beslutsomgång kom 233 ansökningar in varav 94 beviljades bidrag. Boverkets samlingslokaldelegation hade i år 23,4 miljoner kronor att fördela till föreningarna. Hela listan över vilka föreningar som får bidrag 2015 hittar du här.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.