BlocketBostad_MÄN1519Som första bostadssajt erbjuder Blocket Bostad nu svenska folket möjligheten att spana in bostadsförsäljningar från ett fågelperspektiv 40-90 meter över marken. Den innovativa flygkartläggningstekniken står företaget FastOut för som, på uppdrag av Blocket Bostad, har fotat cirka 2 000 platser i landet.

Till skillnad från satellitbild som ger en vy rakt uppifrån, och gatubild som ger en vy från ögonhöjd, ger helikoptervyn samma känsla som att kika ut över en plats från ett utsiktstorn. Vyn finns på de objekt som säljes via mäklare hos Blocket Bostad.

– Helikoptervyn har nyligen gjort entré på den internationella bostadsmarknaden och hittills har främst lyxhus i hundramiljonersklassen i USA sålts genom den innovativa tekniken. Vi är stolta över att lansera det på Blocket Bostad som gör det ännu roligare och enklare för svenska marknaden att hitta sitt drömboende, säger Linnéa Aguero, pressansvarig på Blocket Bostad.

– Läget är allt brukar man säga och vår produkt hjälper Blocket Bostads besökare att bedöma detta ur ett helt nytt perspektiv. Detta är ett genombrott för den svenska bostadsmarknaden, säger Håkan Lindgren, grundare av FastOut.

Helikoptervyn finns inledningsvis på objekt i Stockholm och Malmö i desktopsajten. Fler städer är inplanerade under året och på sikt även i mobila enheter.

De mäklare som har abonnemang hos FastOut får tillgång till ett antal tilläggsfunktioner, t ex egen grafisk profil, möjlighet att styra hur Helikoptervyerna ska se ut samt markera ut bostad, service, skolor och andra intressepunkter i området kring försäljningsobjektet. För mer information och priser, besök www.fastout.com

Prova att sväva över:

Talgoxevägen

Skäluddsvägen 18

Sjöviks väg 2

 

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.