Sveriges dyraste lägenhet någonsin byggs just nu på Linnégatan på Östermalm i Stockholm. Lägenheten är ett penthous och priset blir 83 miljoner kronor. Mäklaren Siv Kraft på Siv Kraft Mäklarbyrå säger till Aftonbladet att Sveriges dyraste lägenhet är en påbyggnad, och att förutom boytan får köparen altaner på 245 kvadratmeter.

– Det finns nästan inga våningar som är så här stora, så det känns bra att kunna erbjuda det.

Siv Kraft tror att det finns ett drygt tiotal personer som kan tänkas köpa en lägenhet för så mycket pengar och säger att det är nog en svensk familj med god ekonomi som föredrar att bo i stan istället för i hus.

Huset beräknas stå klart under hösten 2016. Den som köper lägenheten väntas delta i planeringen av bostaden för att få sina önskemål tillgodosedda.

Minst 12 miljoner i kontantinsats krävs och skulle den säljas i sin helhet så blir det den dyraste lägenheten i Sverige någonsin, tror Siv Kraft. Men hon tillägger att det finns förmildrande omständigheter.

– Avgiften är låg, 3 069 kronor inklusive bredband och hushållsel.

Spekulanterna har fram till den 30 april på sig att avgöra om lyxlägenheten, som kommer bli två våningar, är en god investering.

Än så länge är det ingen som anmält intresse för att köpa hela lägenheten.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.