elisabeth_webb
Elisabeth Fogelström rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedling startar en egen mäklarutbildning tillsammans med högskolan i Gävle. I dag undertecknades avtalet som innebär att den första kullen om 15 till 35 deltagare kan starta sin utbildning den 1 augusti.

– För att nå marknadsledarskap måste vi bli fler som bidrar med affärer till kedjan. Många bobutiker har under lång tid haft lediga tjänster med inga eller få sökanden och situationen är ungefär likadan i hela landet. För att säkerställa visst tillflöde av nya fastighetsmäklare har vi undersökt möjligheterna att starta en egen mäklarskola och det känns underbart att nu kunna starta rekryteringen av deltagare till denna, säger Elisabeth Fogelström rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling.

Inom kedjan finns det över hundra lediga tjänster som fastighetsmäklare och det är svårt, på vissa håll omöjligt, att hitta behörig personal till dessa tjänster.

– Vi är först i branschen med något liknande har varit tvungna att vrida och vända på en hel del kniviga frågor. Sedan förra sommaren har ett femtontaltal SF-medarbetare, plus externa konsulter, varit involverade i projektet med att skapa vår egen Mäklarskola. Vi är övertygade om att vi tillsammans med Högskolan i Gävle lyckats skapa landets absolut bästa mäklarutbildning, säger projektledaren Dan Sjöholm som hållit ihop alla trådar.

Ansökan om att få gå Mäklarskolan lämnas via franchisetagare till SF AB:s rekryteringsavdelning. De kan också försöka hitta intresserad franchisetagare åt lämpliga sökanden. Redan den 15 maj ska rekryteringsavdelningen lämna uppgift om vilka som ska delta i den första kursen.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.