stpaul_bild1Som ett led i att skapa fler gatunära samlingsplatser för människor som lever i utsatthet har Stockholms Stadsmission beslutat att förvärva S:t Paulskyrkan vid Mariatorget i Stockholm. Förvärvet ger även en möjlighet att informera om organisationens olika sociala verksamheter. Överlåtare är S:t Pauls församling.

Stockholms stadsmission har betalat 28 miljoner kronor för att förvärva fastigheten. Men för församlingen har priset inte varit avgörande.

– För oss har det varit viktigare att hitta rätt köpare än att få så mycket betalt som möjligt, förklarar S:t Pauls församlings ordförande Bo Berglund för tidningen Dagen och den inställningen uppskattar direktor för Stockholms stadsmission Marika Markovits.

– Vi ser församlingen som goda medskapare till det vi vill göra och uppskattar att man valde just oss bland alla intressenter.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.