Foto: Fredrik Eklunds Facebooksida
Foto: Fredrik Eklunds Facebooksida

Fredrik Eklund har gjort sig ett namn som fastighetsmäklaren megakändisarna vänder sig till när de vill spendera miljoner på en ny Manhattanbostad. Under sitt första år som mäklare sålde han fastigheter för 50 miljoner dollar och blev utsedd till ”Årets nykomling”.

Sedan dess har han sålt för över två miljarder dollar och nu har han även givit ut boken Sälj! Konsten att sälja vad som helst till vem som helst.

– Extra roligt är att boken fortfarande är nummer ett i Sverige, sex veckor efter releasen. Och vi har nu fått beställa den fjärde upplagan från tryckeriet, boken är bästsäljande i sin kategori i år, skriver Fredrik Eklund på sin Facebooksida.

På Timesomslag

I förra veckan hamnade han även på första sidan i den prestigefulla engelska dagstidningen Times. Han har varit flitig med att dela med sig av sina kunskaper på sociala medier, i tidningar och tv-program, bland annat genom realityserien Million Dollar Listing New York, som givit honom fans i över 113 länder världen över.

Omslagsalj_mBoken ger råd om allt från träning och klädsel till hur du får dina kunder att verkligen gilla och lita på dig. Den beskriver det som vi alla ägnar oss åt varenda dag. Från ett extra varmt leende för ett bättre bord på krogen, till att övertala femåringen att det är läggdags, eller att få partnern att åka till Hawaii i stället för Säffle på semester. Allt handlar om samma sak. Om du klarar att sälja dig själv, klarar du att sälja vad som helst, enligt Eklund. I nästa nummer av MäklarVärlden lottar vi ut tre exemplar till tidningens läsare, tidningen kommer till dig 30 maj. Där vi även fått en intervju med författaren.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.