EmilKällström_Centern
Emil Källström, Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson.

Emil Källström, Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson, säger i en intervju med Dagens Industri att partiet på sikt är öppna för att trappa ned på ränteavdraget.

Han menar att det inta får vara ett sätt att smyghöja skatten på, utan en sänkning av ränteavdraget måste växlas mot skattesänkningar som faller hushållen till gagn.

– Jag stänger inte dörren för det, men det är inte aktuellt nu och det är ingenting som kommer att stå i våra program redan nu i höst, säger Emil Källström.

Men han ser att högst prioritet ligger på att sänka arbetsgivaravgiften för småföretag, även om han även är öppen för att höja miljöskatten, men det måste ske tillsammans med andra åtgärder av sänkta skatter som ger fler jobb.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.