Under våren kommer bostadssajten Bovision att lansera Sveriges första sökmotorbaserade bostadssajt, enligt ett pressmeddelande. Var månad letar hundratusentals månatliga besökare bland Bovisions tiotusentals objekt och halv miljon bilder. Nu görs den största tekniksatsningen på tjugo år när man blir först i branschen med en sökmotordriven sajt som man tar fram i Ipeers Hosted VMware-moln.

På alla befintliga bostadssajter måste användaren göra en mängd val och filtreringar innan man når sitt urval. Med sökpartnern Findwise tar Bovision nu fram ett enkelt, Google-liknande sök där nästan allt i objektbeskrivningen blir sökbart på en gång.

Ska vara enkelt

Bovision– Dagens filtreringsbaserade bostadssajter tar tid och begränsar användaren. Varför skall du inte kunna söka direkt på vad du vill – renoveringsbehov eller nyrenoverat, klinkergolv, havsutsikt och två minuter till t-banan – när du gör ditt livs största köp? Vår nya snabba söksajt förbättrar möjligheterna för köpare, mäklare, säljare och inte minst, för Googles sökspindlar, säger Bovisions VD Peter Rydås.

Nya Bovision.se lanseras som beta våren 2015, medan det gamla gränssnittet fortsatt kommer att finnas tillgängligt. Söktekniken har utvecklats av Findwise sedan 2005 och utvecklas kontinuerligt.

– Bovision tar ledartröjan i branschen när de nu blixtsnabbt skall ge kunderna relevanta svar på exakt de frågor som ställs, istället för att med filtreringen ställa kunden inför lager av motfrågor. Vi är stolta över att få bistå dem med svenska molnprestanda, säger Ipeers marknadsansvarige Erik Arnberg.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.