husHela 65 procent av de svenska hushållen tror på stigande bostadspriser, under de kommande tolv månaderna, enligt Nordeas Boendebarometer.

Till Dagens Industri säger en av Nordeas privatekonomener Ingela Gabrielsson att det är förvånande att så många tror på ökade priser. Redan i dag är mycket svårt för förstagångsköpare att ha råd med bostäder i centrala lägen i många städer, det är något som borde få några varningsklockor att ringa, säger Ingela Gabrielsson till Dagens Industri.

I intervjun framgår det att hon själv inte tror på ett prisfall, på kort sikt. Då vi fortsatt ser ett begränsat bostadsutbud i kombination med en köphets inför amorteringskravet den första augusti leder till en het marknad.

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.