Erik Wikander, vd för Mäklarhuset.
Erik Wikander, vd för Mäklarhuset.

Web Service Award utser årligen Sveriges bästa webbsidor. Till grund för utnämningarna ligger Web Service Index, en undersökning som utförs bland besökare av cirka 500 webbplatser i olika branscher. Resultatet 2014 visar att Mäklarhuset har högst index av de totalt nio mäklarföretag som deltar. Anledningen till det är att bilderna på Mäklarhuset sajt uppfattas som bättre, samt att sajten upplevs vara snabbare, stabilare och mer modern.

– Vi var snabba med att ta på oss den digitala ledartröjan, och har ständigt fokus på att skapa kundvänliga digitala lösningar som optimerar bostadsaffären. Vårt mål är Sveriges mest användarvänliga hemsida, och årets Web Service Index visar att vi är på god väg, säger Erik Wikander, vd Mäklarhuset.

Lätt att hitta

Mäklarhusets Web Service Index på 78 (branschvärdet är 74) baseras på svar från 1 207 respondenter som svarat på frågor gällande användarvänlighet, information, design och kontaktmöjligheter. Mätperioden pågick under en månad i höstas, då ett slumpmässigt antal besökare på sajten erbjöds att svara på en pop-up-undersökning.

– Mäklarhuset har lyckats med bedriften att få högst andel nöjda webbplatsbesökare i sitt branschindex. Några saker som sticker ut med maklarhuset.se är besökarna verkligen får den information de söker och att den är lätt att ta till sig, säger Pierre Du Rietz, vd Web Service Award AB

Jenny Persson
Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.